Hitri reševalni čoln

Usposabljanje je namenjeno pomorščakom, ki upravljajo s hitrim reševalnim čolnom za pridobitev pooblastila ter osvojitev znanj in veščin pri upravljanju s takšnim plovilom. Strukturirano je v skladu z zahtevami konvencije STCW A-VI/2 in vzorčnega programa 1.24 Proficiency in Fast Rescue Boats.

Cilj usposabljanja je usposobiti kandidate za samostojno upravljanje s hitrim reševalnim čolnom.

Na praktičnem delu se uporablja polnapihljiv čoln Novomar 750 (PI-90) z  izvenkrmnim motorjem SUZUKI DF 200ATL DOHC 4-taktni  (Prostornina: 2.867 ccm  Valjev: 4 (16V)  Moč motorja: 147 kW / 200 KM , opremljen s plotterjem in magnetnim kompasom.

Na vajah se dodatno uporabljajo še prenosne VHF radio postaje, reševalno korito, plovna sidra in dve lutki (20 in 40 kg).

Teoretični del se izvaja v učilnicah opremljenih z računalniško opremo, projektorjem, in interaktivnimi tablami za poučevanje teorije predmeta in skupinske razprave.

Tečaj traja 24 ur oz 3 dni.

Prva pridobitev pooblastila: usposabljanje in izpit (45€).

Veljavnost pooblastila 5 let.

************************

Potrdilo Upravljanje hitrega plovila se izvede na povpraševanje ( v skladu z zahtevami konvencije STCW  B-V/a* in Kodeksa o hitrih plovilih ( HSC Kodeks)- opravljeno na hitrem plovilu ali simulatorju). Veljavnost potrdila 2 leti.

FRB