Rezultati poklicne mature


Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2020. Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo poklicno maturo lahko izpeljali v celoti. Na Gimnaziji, elektro in pomorski šoli Piran je letos k maturi pristopilo natanko 100 dijakov in večina je bila na tem zrelostnem izpitu (zelo) uspešna.

 

pm

 

K poklicni maturi je pristopilo 55 dijakov in dijakinj iz smeri elektrotehnik in plovbni tehnik. Z njihovim uspehom smo na šoli zelo zadovoljni. Gre za izjemno generacijo, ki se poleg nadpovprečnega števila točk na maturi lahko pohvali tudi z izjemnimi izdelki, številnimi uspehi na drugih področjih in tudi sodelovanjih v mednarodnih projektih. Izpostavili bi pa dva dijaka, ki sta z doseženimi 22 točkami (od 23) postala zlata maturanta. To sta Gabrijel Juriševič in Gregor Koterle, ki sta tako prejela maturitetno spričevalo s pohvalo.

ee

 

S klikom na spodnjo fotografijo si lahko ogledate FOTOALBUM LETOŠNJE PODELITVE:

 

 

Zlati maturant Gabrijel nam je ob tem uspehu povedal:

1.      Uspešen in vsestransko aktiven dijak, zdaj pa še zlati maturant. Kako bi opisal tvoja štiri leta šolanja na GEPŠu (enoti Elektro in pomorske šole)?

Predvsem kot zelo zanimiva 4 leta. Pridobil sem zelo veliko uporabnega znanja, ki mi bo prišlo prav pri nadaljnjem šolanju in v vsakdanjem življenju.

2.      Imaš morda kakšen poučen nasvet za vse, ki jih še čakata pritisk in stres poklicne mature? Kakšen je recept za tako dober, pravzaprav zlat uspeh?

Posebnega nasveta nimam, saj menim, da se nisem veliko pripravljal na maturo. Morda to, da naj čim več stvari delajo sproti in potem tudi matura ne bo problem. In pa dobro je povezovat znanje iz vseh 4 let, saj se nekatere stvari ponavljajo oziroma le nadgradijo in če razumeš osnovo, potem ni noben problem pri razumevanju ostalega.

3.      Maturo opisujejo kot zrelostni izpit. V čem si danes bolj zrel?

Sam se ne počutim kaj bolj zrelega. Je pa definitivno matura neka celota znanja vseh 4 let šolanja, čeprav je po mojem mnenju malo narobe zastavljena.

4.      Kako pa si se počutil na GEPŠu? Je šola/program izpolnil tvoja pričakovanja? Po čem si ga boš najbolj zapomnil?

Na šoli sem se počutil zelo dobro. Zelo v redu profesorji, tako od splošnih predmetov, kot od strokovnih, ki imajo veliko znanja in so ti vedno pripravljeni pomagat. Ja, program je izpolnil moja pričakovanja in mislim, da sem se naučil veliko novega.

5.      Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Za prihodnost nima nekih načrtov, preživet poletje, kolikor se le da, glede na trenutno situacijo in oktobra fakulteta za elektrotehniko, in pa ob tem uživat.

 

Čestitamo vsem dijakom. Kljub izrednim razmeram zaradi epidemije so naši dijaki uspešno prestali zrelostni izpit in sedaj jim lahko zaželimo le še čudovito poletje.