Drzni si ...

Ideja za predstavo Drzni si biti piranski gimnazijec se je porodila leta 2001, saj smo želeli pokazati, da na gimnaziji vre od ustvarjalnosti in nadarjenosti, ki potrebuje svoj prostor. V sodelovanju z Avditorijem Portorož in Občino Piran smo tako pridobili možnost pokazati na odru piranskega gledališča mlade igralce, plesalce, glasbenike itd. Vsako predstavo povezuje določena tema. Tako so v preteklosti nastopajoči »potovali okoli sveta«, pokukali v svet filma, drugič televizije, se spogledovali z muzikalom itd. Sporočilo in glavno idejo predstave pa vedno posredujejo po svoje, z mladim, pogosto kritičnim pogledom na dogajanje okoli sebe.

Predstava se je po letu 2013, ko se je gimnazija združila s pomorsko in elektro smerjo (GEPŠ), preimenovala v Drzni si …, saj od takrat na njej nastopajo tudi mladi talenti s portoroške enote. Dijaki ji pogosto kljub temu rečejo kar "Gimnazijec". Običajno je nastopajočih med 30 in 50, nekaj pa jih deluje še v ozadju, saj je potrebno pripraviti sceno, kostume, poskrbeti za snemanje videa itd.

Kot zanimivost naj še povemo, da je bila prireditev v preteklosti oder številnim talentom, ki so danes uspešni v svetu glasbe, gledališča, plesa in podobno (npr. Matija Štrasner, Tonja Senčar, Žiga Rustja, Nejc Špeh, Ajda Ferluga, Luka Cvetičanin in drugi).