Nogomet


PODROČNO TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA DEKLETA

je potekalo v torek, 28. 1. 2020, v Postojni.

Turnirja so se udeležile 3 ekipe: ŠC Postojna, Ekonomska Koper in GEPŠ Piran (tak je bil tudi končni vrstni red). Igrali smo vsak z vsakim. Po predhodnem žrebu so prvo tekmo odigrale Postojnčanke s Koprčankami in takoj se je opazilo, da so Postonjčanke uigrano moštvo - vse aktivno trenirajo nogomet. Pokazalo se je boljše poznavanje igre, tehnike, pa tudi taktičnih simulacij, nespoštljivega obnašanja, uporabe neprimernih besed, pregovarjanja s sodnikom, celo do te mere, da je sodnik eni igralki podelil rdeči karton in jo izključil iz igre do konca turnirja,kasneje se je ena igralka zaradi sodniške odločitve kar sama pobrala iz igre in odšla v garderobo. Ostale ekipe smo samo opazovale dogajanje in se čudile dogodkom. Čestitam vsem ostalim, da niso nasedle provokacijam.

Našo šolsko ekipo so zastopale: nogometašica Gaja Delbello, ki je bila pobudnica, da se je šolska ekipa sploh sestavila. Vodila in organizirala je ekipo in po mojem mnenju je bila tehnično najboljša igralka turnirja. Amadeia Benussi je odbojkarica, ki je univerzalna, saj je letos uspešno sodelovala v vseh športnih ekipah. Ostali del ekipe je iz 1. b: Iris Bažec, Lea Andrijašič, Iva Delfar. Vse tri  so se preizkusile  v igri in v  golu: Lea Rajčič, Sara Rajh in Megan Jazič - večina je rokometašic.

Vsa dekleta so vrhunsko odigrala svojo vlogo po svojih najboljših močeh in dale vse od sebe. Čestitke za igro, borbenost in ferplej.

 

Zapisala vodja ekipe:

Ada Goljuf, prof.ŠVZ