Projektni teden


Prvi teden v februarju smo za dijake organizirali projektni teden.

V GRŠKEM TEDNU so se dijaki 1. letnikov spraševali » Kaj mi bodo stari Grki? Česa se lahko naučim od starih Grkov?«. Dva dni so temo spoznavali z medpredmetnim slovenščine, angleščine, zgodovine, fizike, matematike, filozofije in psihologije. Sledil je bolj ustvarjalni dan za delavnice plesa, olimpijskih iger, naravne kozmetike, oblegovalnih naprav, antičnega nakita in likovne delavnice. Sedil pa je še dan učenja argumentiranja s tekmovanjem.

Dijaki 2. letnikov so se v TEDNU ROMANTIKE spraševali »Kako mi odkrivanje romantike pomaga odkrivati samega sebe?«. Šlo je za medpredmetno povezovanje biologije, zgodovine, psihologije, slovenščine, angleščine, španščine, nemščine, geografije in italijanščine, ki so jim sledile delavnice - glasbena, plesna, literarna, krajinske arhitekture in kaligrafije, nato pa še filmski dan.

Projekt PIRAN je bil projekt 3. letnikov, ki so iskali odgovore na vprašanje »Poznam kraj svojega šolanja?«. Po začetnem terenskem delu in raziskovanju Pirana so dijaki pripravili učno pot po Piranu, po kateri so nato vodili udeležence Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Teden smo zaključili s kulturnim dnevom. Dijaki so se najprej udeležili branje romantične poezije v mestni knjižnici Piran, obiskali Tartinijevo hišo in Mestno galerijo Piran. Sledila je proslava v Tartinijevem z naslovom SPOZNAVAM SVET, SPOZNAVAM SEBE.

Teden je bil zelo intenziven, a tudi drugačen in zato zelo zanimiv. To so opazili tudi mediji, ki so nam namenili kar dva prispevka: