Prijava k maturi


MATURA – prijava spomladanski rok 2020

 

V skladu z usmeritvami Vlade RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vas obveščamo, da je zaradi preprečevanja širjenja korona virusa, ki povzroča Bolezen COVID-19, GEPŠ Piran od 18. 3. 2020 začasno zaprla svoja vrata. Ker je zadnji dan za prijavo k opravljanju splošne mature, izpita splošne mature (popravni izpit, izboljševanje predmeta) in prijave k izpitu iz predmeta splošne mature (peti predmet) v spomladanskem izpitnem roku 2020, 31. 03. 2020, lahko kandidati (redni dijaki, lanski dijaki, kandidati, ki so jeseni oddali predprijavo k opravljanju predmeta iz splošne mature) prijave oddajo na spletni naslov tajnice ŠK SM: sonja.bizjak1@guest.arnes.si

 

Kandidati si lahko prijavnico Prijava k splošni maturi natisnete na spletni strani (eUprava).

Kandidati, ki želite opravljati popravni izpit ali zvišati oceno, prijavo oddate na obrazcu Prijava k izpitu splošne mature (eUprava).

Kandidati, ki opravljate poklicno maturo in se boste prijavili k opravljanju posameznega izpita splošne mature, izpolnite obrazec Prijava k izpitu iz predmeta splošne mature. Ob prijavi morate predložiti fotokopijo spričevala 3. in 4. letnika. Kandidati, ki še obiskujete 4. letnik, predložite fotokopijo spričevala 3. letnika, fotokopijo spričevala 4. letnika pa takoj, ko ga boste dobili ob zaključku letnika. Če spričeval ne boste predložili, ne boste mogli pristopiti k opravljanju izpita.

Kandidati, ki nimate statusa dijaka oziroma boste opravljali maturitetne izpite kot »21-letniki«, morate ob prijavi predložiti fotokopijo potrdila o plačilu izpitov. Informacije o CENI MATURITETNEGA IZPITA IN NAVODILA ZA PLAČILO najdete na spletni strani RICa.