Za nami je 72. pomorski krst - praznik pomorstva, na katerem smo med svoje vrste sprejeli nove dijake, spremljalo pa ga je bogato dogajanje.

Bog Neptun je v petek prevzel oblast s pomočjo malih gusarčkov iz Piranskih vrtcev, z nastopi pa so ga poleg njih počastili še Športno društvo Flip Capris ter dijaka Eva Omahen in Patrik Mrak. Zvečer so na Neptunovem koncertu sledili še nastopi mladih glasbenih skupin: Pantaloons, Cona 40, Infamous love in ženitnoposredovanje.si ter nekdanjega dijaka Patrika Mraka.

Vse tri dni je potekala gusarska animacija s prikazom pomorskih veščin, ponudba morskih dobrot s prikazom filetiranja in vlaganja rib ter degustacijo. 

Soboto so s svojimi nastopi popestrili Folklorna skupina VAL Piran, Športno društvo FlipCapris ter dijak na harmoniki Marko Cetin. Povorka je najprej peš in nato kar po morju priplula v Piran. Po obhodu okoli mesta je sledil Neptunov nagovor zelencem in njihova zaprisega, nato pa obvezen skok v morje. Letos smo v naše klopi vpisali 51 novih dijakov, med katerimi je tudi eno dekle. Slavnostno smo sprejeli pomorščake, nekdanje dijake, ki so tudi nagovorili "zelence", sledila pa je pomorsko-gusarska zabava.

Letos se namje pridružila tudi Slovenska vojska, ki je z dnevom odprtih vrat 430. mornariškega diviziona in možnostjo ogleda vojaške ladje Triglav privabila veliko obiskovalcev.

V nedeljo smo gusarji predali oblast nazaj županu ... a le do naslednjega leta!