24. mednarodno veslaško tekmovanje v veslanju s kuterji je bilo v soboto, 11. 11. Čudovit jesenski dan je omogočil lepo tekmovanje in tudi druženje ekip na obali. Sodelovalo je 9 moških ekip, 6 ženskih ekip in dve mešani profesorski ekipi, torej skupaj 17 ekip iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Žal so zadnji moment zaradi obveznosti odpovedali veterani pomorske šole iz Trsta.

Lepi veslaški dvoboji, oba finalna boja (v moški in ženski konkurenci) sta končala z razliko manj kot sekunde in tudi ostale regate so gledalcem omogočale prave veslaške spektakle.

Na koncu so slavili dijaki pomorske šole iz Portoroža (GEPŠ) pred ekipo športno rekreativne skupine Špunje ter študenti domače Fakultete za pomorstvo in promet Portorož. V ženski konkurenci so zmagovalke študentke domače Fakultete za pomorstvo in promet Portorož, druge so bile dekleta športno rekreativne skupine Špunjete, tretje mesto pa je pripadalo dekletom kraške mornarice. Po nekaj letih je domača pomorska šola zbrala tudi ekipo dijakinj pomorske šole, ki so (kljub malemu številu treningov) dobro borile in na koncu osvojile obetavno četrto mesto.

Regato sta organizirali GEPŠ, enota Elektro in pomorska šola Portorož, ter UL Fakultete za pomorstvo in promet Portorož. Ob tej priložnosti je bila izdana tudi brošura z zbranimi rezultati ter podatki 24 dosedanjih regat.

Čestitamo vsem tekmovalcem, udeležencem in organizatorjem ter najboljši letošnji ekipi in njihovemu mentorju, Roku Sorti.