Popestrimo šolo 2016-2021: Izobraževanje strokovnih delavcev za krepitev kompetenc šolajočih

Projekt Popestrimo šolo na naši ustanovi poteka že vse od leta 2016. Od takrat smo se zamenjale tri multiplikatorke (Mojca, Nika in Tamara) in vsaka od nas je v pestrem mozaiku aktivnosti projekta pustila kar nekaj zanimivih "kamenčkov".

 

Namen projekta je, da se vsako leto v aktivnosti vključi vse dijake Gimnazije Piran, Elektro in pomorske šole Portorož ter dijake, ki bivajo v Dijaškem domu Portorož. Poleg tega pa v projektu usposabljamo tudi učitelje. Do konca leta 2020 smo v usposabljanje vključili skoraj 250 učiteljev osnovnih in srednjih šol. V letu 2021 pa jih nameravamo usposobiti še vsaj 40. 

In kakšne aktivnosti izvajamo za dijake? Nabor je zelo pester. 

Na svoj račun pri nas lahko pridejo tako športniki kot tisti bolj umetniško nadarjeni. S športniki smo se pripravljali na teke na Istrskih maratonih, spoznavali vodne aktivnosti, se udeleževali aktivnosti na snegu, nabirali kondicijo na pohodih po okoliških gričih. Z umetniki smo se pripravljali na različne prireditve, na vsakoletno tradicionalno predstavitev talentov Drzni si..., usklajevali različne ustvarjalne delavnice in pomagali pri projektnih dnevih ...  Svoje težave imajo dijaki priložnost izliti na papir, o njih prepevati na glasbenih delavnicah in nastopih, se o njih pogovarjati na individualnih pogovorih z multiplikatorko ali pa jih skuhati v izvirne ali uporabne kreacije na kuharskih delavnicah. 

Letos, čeprav na daljavo, so dijaki "zaposleni" v dijaškem podjetju Gipoel, v katerem oblikujejo lastno poslovno idejo, evronavdušenci spoznavajo Evropo, njene inštitucije in vse možnosti, ki nam jih Evropa nudi, ter o tem seznanjajo tudi svoje sošolce in prijatelje. Dijaki se družijo z multiplikatorko na spletu, skupaj igrajo družabne igre, se pogovarjajo, si ogledajo kakšen film po predlogu multiplikatorke in kaj finega tudi skuhajo. In letos smo bili večkrat tudi dobrodelni. 

 

 

pos

Projekt Popestrimo šolo 2016-2021 – Izobraževanje strokovnih delavcev za krepitev kompetenc šolajočih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Attachment Size
Končno poročilo projekt POŠ.pdf (1.87 MB) 1.87 MB