Regata v veslanju

Veslaška ekipa šole se že preko dvajset let udeležuje mednarodnih veslaških tekmovanj pomorskih šol doma in v tujini. V tem času je ekipa sodelovala na vrsti tujih regat na Hrvaškem, v Italiji, Srbiji, Črni gori ter Nemčiji.

Najpogosteje veslaška tekmovanja potekajo s posebnimi šolskimi čolni, imenovanimi kuterji. Kuter je vrsta čolna, ki je narejen za mornarske vaje in urjenje ter veslaška tekmovanja. Posadko sestavlja 10 veslačev ter vodja, ki je tudi krmar.

Odkar je šola (skupaj s fakulteto) leta 1999 dobila dva nova kuterja, tudi sama redno organizira mednarodna veslaška tekmovanja doma v Portorožu. V tem času se je izkazala kot dober in gostoljuben organizator, na veslanje pa se redno odzovejo domače in tuje ekipe.

Šolska ekipa se je v svoji zgodovini velikokrat odlično izkazala ter pokazala uigranost, moč, kondicijo, taktiko, spretnost ter veliko volje in želje do čim boljšega rezultata. Seveda so sestavni deli tega športa tudi porazi, vendar je tudi brez zmagovalnega slavja, ekipa vedno častno in ponosno zastopala svojo šolo, kraj in državo. Oglejte si rezultate in udeležbo vseh ekip na mednarodnih tekmovanjih v kuterjih v Portorožu.

Seveda pa je poleg tekmovanja pomembno tudi druženje z drugimi tekmovalci, sodelovanje z drugimi pomorskimi šolami ter spoznavanje novih krajev in zanimivosti.

 

Več o 21. veslaški regati preberite tukaj.

Tukaj si lahko preberete o uspehu naših dijakov na 20. veslaški regati.

Veslaška ekipa je prejela tudi posebno priznanje na prireditvi Športnik leta občine Piran.